NemKonto og A-kasse

Her kan du finde de informationer, som din A-kasse skal bruge, for at blive klar til tilslutning

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Udbetalinger fra det offentlige til alle borgere, virksomheder og foreninger bliver overført til deres NemKonto. Borgere, virksomheder og foreninger er dermed forpligtet til at have en NemKonto, som det offentlige kan udbetale til.

Tilslutningsguiden

For at gøre overgangen til NemKonto så let som muligt har Digitaliseringsstyrelsen udarbejdet en tilslutningsguide, der trin for trin beskriver, hvordan din A-kasse bliver tilsluttet NemKonto.

Tilslutningsguide (pdf)

Anmodningsblanket

Når A-kassen skal tilsluttes NemKonto-systemet er første skridt, at A-kassen udfylder anmodningsblanketten, som danner grundlag for udarbejdelse af A-kassens specifikke tilslutningsaftale.

Se anmodningsblanket til tilslutning
Se eksempel på udfyldt anmodningsblanket (pdf)

Bemærk: I skal springe over siden med "oprettelse af brugere", hvis jeres medarbejdere endnu ikke har digitale medarbejdere signatureer. Klik her på knappen "Næste" og herefter på "Fortsæt" alligevel. Når jeres medarbejdere har fået digitale medarbejdersignaturer, kan I anmode om, at få dem oprettet som brugere.

Se anmodningsblanket til oprettelse af brugere

Teknik

Der er en række tekniske forhold, der er specielle for A-kassernes tilslutning til NemKonto-systemet. Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet et dokument der fastlægger og uddyber disse tekniske forhold.

Læs tekniske afklaringer af A-kassernes tilslutning (pdf)


NemKonto og KMD EDI-service

NemKonto anbefaler som standard at anvende MQ til overførsel af data fra det udbetalende system til NemKonto-systemet. Hvis man ikke ønsker at anvende MQ i det udbetalende system kan den udbetalende myndighed evt. træffe aftale med KMD EDI-sevice eller anden VANS om at forsende betalinger og retursvar.

Læs om KMD EDI-service og NemKonto (pdf)