Udbetalinger fra Skattestyrelsen

Når du får skat tilbage udbetales det på din NemKonto

Skattestyrelsen bruger NemKonto, når de skal tilbagebetale overskydende skat. På den måde undgår Skattestyrelsen at skulle opdatere og holde styr på, hvilket kontonummer du vil have udbetalt dine penge på.

Din NemKonto er en helt almindelig konto, du har i din bank, og du kan derfor have flere konti – og flere banker. Så kan det være svært at holde styr på, hvilken konto, der er din NemKonto.

Ved at logge ind på selvbetjeningen kan du både se hvilken af dine bankkonti der er din NemKonto. Men du kan også vælge en, eller ændre den du har, hvis du i stedet ønsker en af dine andre konti skal være din NemKonto.

For at logge ind på selvbetjening, skal du bruge dit, NemID. Hvis du endnu ikke har aktiveret din NemID, kan du læse mere om det på www.nemid.nu.

Du har også mulighed for at vælge en specifik konto, hvor dine penge fra Skattestyrelsen bliver indbetalt. Det kan du læse mere om på Skattestyrelsens hjemmeside. Der vil årligt være mange borgere, som får udbetalt overskydende skat udbetalt til deres NemKonto. Har du ikke registreret en NemKonto, når Skattestyrelsen forsøger at udbetale til dig, vil dine penge i nogle tilfælde blive indsat på en 'ventekonto', indtil du registrerer en NemKonto. Vi sender dig et brev, som forklarer hvordan du registrerer en NemKonto.

Gå til Skattestyrelsen