Unge og NemKonto

Uanset om du er under 18 år eller lige fyldt 18 år, så skal du have en NemKonto, hvis du modtager penge fra det offentlige

Er du lige fyldt 18 år – eller gør du det inden længe?

Hvis du lige er fyldt 18 år, eller gør det inden længe, vil du i flere tilfælde begynde at modtage penge fra det offentlige. Måske begynder du på en uddannelse og skal have SU. Eller du flytter hjemmefra og har ret til boligsikring i din nye lejlighed.

I alle tilfælde, vil det offentlige skulle bruge et bankkontonummer til at indbetale pengene på. Det er den konto, som hedder NemKonto. Du bestemmer selv, hvilken konto der skal være din NemKonto, du skal selv bare give besked om, hvilken en af dine bankkonti det skal være. Det kan du gøre ved at gå ind på selvbetjening her på siden. Du indtaster kontonummeret på den konto, du vil have skal være din NemKonto.

For at kunne bruge selvbetjeningen, skal bruge dit MitID. Hvis du endnu ikke har et MitID, eller ikke har aktiveret det kan du læse mere på www.MitID.dk 

Gå til www.mitID.dk  

Er du under 18 år, og har du et fritidsjob?

Har du et fritidsjob og skal du fx have udbetalt feriepenge, eller er du begyndt på en uddannelse og skal modtage Statens Uddannelsesstøtte (SU), skal du også have en NemKonto. 

Når du er under 15 år, kan du ikke benytte selvbetjening til at gå ind på din NemKonto. Du skal derfor kontakte din bank, og informere dem om, hvilken af dine bankkonti, som du ønsker der skal være din NemKonto.