Nemkonto
English

Anvisning af NemKonto

En anvisning af NemKonto skal ske til et pengeinstitut. NemKontoen kan både anvises i et dansk pengeinstitut eller i et udenlandsk kreditinstitut.

Anvisning af NemKonto i et pengeinstitut

Ifølge Lov om offentlige betalinger skal en anvisning af NemKonto ske til et pengeinstitut. I Danmark er det Finanstilsynet, som vurderer, hvornår en virksomhed kan få tilladelse til at betegne sig som et pengeinstitut.

Ved en anvisning af NemKonto er det vigtigt, at du er opmærksom på, at visse virksomheder ikke har de nødvendige tilladelser til at drive virksomhed som et pengeinstitut. Dette kan have betydning i forhold til, at virksomheden ikke har pligt til at overholde de særlige vilkår til sikkerhed og tilsyn, som et pengeinstitut er underlagt.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at du undersøger forholdene i den virksomhed, som du ønsker at anvise en NemKonto hos. Du bør altid sikre dig, at virksomheden er et pengeinstitut med tilladelse. Hvis du er i tvivl, om den virksomhed, som du ønsker at anvise en NemKonto hos, har tilladelse til at drive virksomhed som et pengeinstitut, bør du kontakte Finanstilsynet.

Hvad sker der nu?

Hvis den tilsendte dokumentation er fyldestgørende, og der kan anvises en NemKonto, vil du modtage et aktiveringsbrev efter anvisning. Aktiveringsbrevet sendes via fysisk post til din adresse, som er registreret i CPR-registret. Hvis du har angivet en kontaktadresse, bliver aktiveringsbrevet sendt til denne adresse.

Bemærk venligst, at vi ikke kan sende aktiveringsbrevet via e-mail, Digital Post eller til en alternativ adresse af sikkerhedsmæssige årsager.

Opdateret d. 1. juli 2024