Nemkonto
English

NemKonto for virksomheder

Alle virksomheder skal have en NemKonto. Virksomhedens NemKonto er den bankkonto, som alle offentlige myndigheder udbetaler penge til

Anvisning af NemKonto i et pengeinstitut

Ifølge Lov om offentlige betalinger skal en anvisning af NemKonto ske til et pengeinstitut. I Danmark er det Finanstilsynet, som vurderer, hvornår en virksomhed kan få tilladelse til at betegne sig som et pengeinstitut.

Ved en anvisning af NemKonto er det vigtigt, at du er opmærksom på, at visse virksomheder ikke har de nødvendige tilladelser til at drive virksomhed som et pengeinstitut. Dette kan have betydning i forhold til, at virksomheden ikke har pligt til at overholde de særlige vilkår til sikkerhed og tilsyn, som et pengeinstitut er underlagt.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at du undersøger forholdene i den virksomhed, som du ønsker at anvise en NemKonto hos. Du bør altid sikre dig, at virksomheden har tilladelse til at drives som et pengeinstitut. Hvis du er i tvivl, om den virksomhed, som du ønsker at anvise en NemKonto hos, har tilladelse til at drive virksomhed som et pengeinstitut, bør du kontakte Finanstilsynet.

Virksomheder kan også udbetale med NemKonto

En virksomhed kan også blive tilsluttet NemKonto-systemet til udbetaling af fx løn til egne medarbejdere. 

Læs mere om, hvordan din virksomhed kan bruge NemKonto

Opdateret d. 1. juli 2024