Ny virksomhed og NemKonto

Er du nystartet selvstændig, og har et CVR-nummer, så skal du have en NemKonto

Både store og små virksomheder modtager en gang imellem penge fra det offentlige. Det kan fx være dagpengerefusion, negativ moms eller andre betalinger fra stat, region eller kommune. Derfor skal alle virksomheder uanset størrelse, som har CVR-nummer, også have en NemKonto. Når din virksomhed har fået et CVR-nummer, kan du indberette en NemKonto i dit pengeinstitut.

Hvad er NemKonto?

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til virksomhedens NemKonto. Det er Digitaliseringsstyrelsen der er ansvarlig for NemKonto.

Læs Lov om offentlige betalinger

Du vælger selv hvilke af virksomhedens erhvervskonti, der skal være virksomhedens NemKonto.

Når du har indberettet en NemKonto, så kan du logge ind på selvbetjening på nemkonto.dk. Her kan du altid se hvilken konto, der er registreret som din virksomheds NemKonto. Det kræver blot, at du logger på med digital signatur (LRA-certifikat).

Log ind på selvbetjening

  • Gå til selvbetjening og Klik på linket "Log ind som virksomhed"
  • Klik på linket "Log på med digital signatur" på den side, du nu får vist. 
  • Du bliver bedt om at vælge den digitale signatur, du vil logge på med, hvis der er flere forskellige digitale signaturer installeret på din pc. Markér din signatur i listen, og vælg knappen ”OK”. 
  • Indtast herefter adgangskoden til din digitale signatur, og vælg knappen ”OK”.

Gå til DanID og bestil en digital signatur