Udbetaling af overskydende SKAT

Skal du have penge tilbage i SKAT, bliver de indsat på din NemKonto i foråret 2017

Udbetaling af overskydende skat

I foråret 2017 vil mange danskere få deres overskydende SKAT udbetalt på deres NemKonto. Har du ikke registreret en NemKonto, når SKAT forsøger at udbetale til dig, vil dine penge blive indsat på en ’ventekonto’, indtil du registrerer en NemKonto. Vi har sender dig et brev, som forklarer hvordan, du registrerer en NemKonto. Du kan også læse videre nedenfor.

Det er nemt

Som borger kan du til enhver tid registrere en NemKonto her på hjemmesiden. Det kræver blot, at du har din NemID parat. Registrerer du din NemKonto her på siden, vil der gå to til tre bankdage, før du har pengene på din konto. Du kan registrere din NemKonto her.

De fleste netbanker understøtter også, at man registrer sin NemKonto der. Her vil der dog typisk gå fire til fem bankdage, før du har pengene udbetalt.

Hvorfor kan jeg ikke bare få en check?

Checks er dyre at håndtere for det offentlige, og det er også besværligt for dig, at du skal en tur i banken for at kunne modtage dine penge. Dermed er der en række fordele både for dig og det offentlige ved at bruge ventekonto-ordningen.

• Du risikerer ikke at få tilsendt en check, som du skal i banken for at indløse, eller som bliver væk i posten
• Hvis du glemmer, at få registreret en NemKonto, vil pengene blive stående på ventekontoen. De bliver ikke forældede som en check.
• Du risikerer ikke at få fremsendt en check på et par kroner, som du skal have bøvlet med at få indløst
• Så snart du har fået registreret en gyldig NemKonto, vil alle fremtidige betalinger til dig fra det offentlige blive sendt direkte til den konto, du ønsker
• Så snart du registrerer din NemKonto, vil alle udbetalinger, som står på ventekontoen til dig, blive overført i løbet af få dage


Hvad er NemKonto?
Hjælp til at registrere en NemKonto